MENÜ

 

A 2010. szeptember elsejei sajtótájékoztató
fő témái, a programom lényeges elemei

 

  1. Soha nem voltam MSZMP tag, ellentétben a Fidesz néhány jelöltjével pl. az 1-es körzetben induló Gombos Istvánnal, aki nemcsak hogy tagja, de párttitkára is volt az MSZMP-nek. A Fidesz állításával ellentétben egyetlen politikai szervezet színeiben sem indulok, független vagyok.

  2. Ha megbíznak bennem a város polgárai, gondoskodni fogok arról,  hogy átlátható, és nyilvános legyen az összes közpénzes szerződést, a hivatalban, a közintézményeinknél, és a közszolgáltató cégeinknél.

  3. Nem lesz közgyűlésen kívüli alpolgármester (ha rajtam múlik). Egy vagy két alpolgármesterrel szeretnék dolgozni. Ha azok jó szakemberek, akkor velük vezethető a város. Mindkettő társadalmi megbízatású és közgyűlési tag lesz.

  4. Ha alkalmas lesz a közgyűlés összetétele (a Fidesz-es és MSZP-s képviselők száma összesen 7-nél nem lesz több) minden eddigi, a városlakóknak kárt okozó korrupciógyanús gazdasági ügylet (javaslatomra) kivizsgálásra kerül, és a felelősök elszámoltatása megtörténik (Zöld rendelő, élményfürdő, gázmotor vásárlás, DVG Zrt. és DVCSH Kft. Finanszírozás stb.). Megszüntetjük a új hivatalban - a Fidesz által az elmúlt ciklusban létrehozott – „politikai munkatársi” státuszt.

  5. Minden közszolgáltató cégünk 100%-os önkormányzati tulajdonba kerül, így azonnal csökkenthető a távfűtés hődíja 20-25%-al.

  6. Közszolgáltató cégeink vezetését pályáztatással csak tisztességes, szakmailag felkészült szakemberekre bízzuk, és nem a pártoligarchák kezére játsszuk.

  7. Meg kell állítani a város további eladósodottságát, ami jelenleg - ellentétben a helyi Fidesz kozmetikázott adataival - 14,5 Mrd Ft. Ehhez a Fidesz-MSZP többség még 2 Mrd Ft-ot akar felvenni kötvénykibocsátásból.

  8. Csökkenteni kell a leendő polgármester, alpolgármesterek és képviselők tiszteletdíját mindaddig, amíg a város likviditási helyzete nem stabilizálódik, és a hitelállomány nem csökken.

  9. Itt ragadom meg az alkalmat arra, hogy polgármesterjelölt társaimat egy nyilvános, a város pénzügyi és gazdasági helyzetét elemző élő televíziós vitára kihívjam.

 

 


/_userfiles_/pochnerlaszlo/pochner_sajto-20100901.doc

Hírek

  • Amiben hiszek

    poki_szines.jpg

  • Az a közösségek ereje

    A városmegújító és választókerületet megújító programom a lakó-közösségekre, a közösségek erejére a környezetszépítő önkéntes munka segítésére és megbecsülésére is épít. A mai világban, gazdasági válság idején , különösen fontos a tettre-kész, a várost lakókörzetet szépíteni, javítani akaró polgárok munkájának anyagi eszközökkel és egyéb erőforrásokkal való támogatása.

    Sajnos ma alig jut pénz a parkokban lévő padok javítására, cseréjére. Lehet, hogy csak az alapanyagot és a szakszerű irányítást kellene biztosítani, és még hosszasan lehetne sorolni a megoldási lehetőségeket. Egy a lényeg, a tisztább, jól karbantartott városhoz, lakókörzethez tiszta és jól karbantartott vezetés is kell. Ez csak önökön múlik!!


    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    Szavazzon a független jelöltre!

    ****************************

     




Asztali nézet